Over ons

De schoenen van Marie-Thérèse Jeanmart zijn vooral een familieverhaal uit de Provincie Namen en meer bepaald uit Wavreille.

Het begon allemaal in 1922. Op 18-jarige leeftijd richtten Marcel Jeanmart en zijn broer François, bijgestaan ​​door hun vele broers (afkomstig uit een gezin van 9 broers en zussen) een schoenengroothandel op, actief in België en Luxemburg.

In de jaren na de oorlog sloegen de twee broers een andere weg in.
In 1952 vestigde Marcel zich, bijgestaan ​​door zijn tweelingbroer Joseph en zijn broer Paul, in de rue sur la Fontaine in Luik voordat hij verhuisde naar een locatie dichter bij het treinstation van Guillemins, namelijk de rue de Serbia.
Nadat hij een grote groothandel en exclusieve importeur van het merk Adidas in België was geworden, was het voor hem onmogelijk om andere winkels te openen dan die van zijn dochter Marie-Thérèse (toen 16 jaar) rue du Couvent in Grivegnée (tegenwoordig rue de de Tuilerie). Het was inderdaad ontoereikend om te concurreren met de vele klanten die op dat moment in alle steden en dorpen van Wallonië aanwezig waren.

Pas na het overlijden van Marcel, op 19 oktober 1982, en dus na de verkoop van het bedrijf in 2 domeinen, de groothandel uitgebaat door zijn zoon Fernand en de kleinhandel uitgebaat door zijn dochter Marie-Thérèse, werd -ci in staat om uit te breiden door in 1985 een winkel te openen in Ans, gelegen in de IJzerstraat, bijgestaan ​​door zijn zoon Thierry. Een derde winkel volgde in Verviers, in de Rue du Spintay, in 1988. Het was in 1991 dat de Grivegnée-winkel zijn grootste transformatie onderging.

Op 6 december 1992 besloot de huidige winkeluitbater, Eric (toen 39 jaar oud), zoon van Marie-Thérèse, dezelfde weg te volgen en de eerste Mephisto Shop in België te openen, rue de la Cité 2 Luik. Sindsdien is de Mephisto-winkel dichter bij het stadscentrum verhuisd en sinds 2005 overgebracht naar de rue de la Régence via de rue Lulay in 2002. In 2020, na de COVID 19-pandemie en om te moderniseren via digitalisering, is er een website creëerde www.mephisto.be .

In 1994 verhuisde de winkel van Verviers naar Crapaurue, midden in het centrum. Dit werd gevolgd door de opening van een winkel in Eupen in 2007, die op 31 januari 2018 de deuren sloot toen het winkelcentrum "Eupen Plazza" sloot en werd omgevormd tot een appartementsgebouw. Tegelijkertijd, op 1 maart 2018, verhuisde de derde generatie terug naar Namen door een winkel te openen in het centrum, rue de la Croix 6.

Al deze winkelopeningen zijn altijd als een familie gedaan, dankzij een gemeenschappelijke passie die van generatie op generatie is doorgegeven. De kracht van Jeanmart is de beste te weten te begeleiden, zowel qua medewerkers als leveranciers, en altijd op zoek te zijn naar de beste merken. Dit is om u de ernst en expertise van het huis te vertellen.

Madame Marie-Thérèse Jeanmart - Schoenenwinkel